Timothy Tye's Travel Encyclopedia
Petua Melawat Singapura سيڠاڤورا

 Singapore > World > Home

Check Hotel Room Rates in Singapore
(7 July, 2011; 28 July, 2017)


English

Petua Melawat Singapura membekalkan maklumat berguna untuk merancang lawatan ke Singapura. Republik Singapura (Jawi: ريڤوبليک سيڠاڤورا) ialah sebuah negara pulau di Asia Tenggara. Ia terletak di penghujung Semenanjung Tanah Melayu. Ia diasingkan dari Malaysia oleh Selat Johor, tetapi dihubungi oleh Tambak Johor dan Laluan Kedua Malaysia-Singapura. Selat Singapura mengasingkan Singapura daripada Kepulauan Riau di Indonesia.

Kategori tempat di Singapura

Panduan melawat Singapura

Hub pengangkutan di Singapura

Maklumat berguna untuk tiba di Singapura

Memandu kereta di Singapura


Bandaraya SingapuraPemandangan di pusat bandaraya Singapura (29 July, 2017)

 Nak pergi ke mana-mana? Dapatkan bilik hotel di sini!

Anda boleh mencari dan menempah bilik hotel anda terus dari laman web ini. Isikan borang dengan tarikh pemergian anda, dan hotel yang mempunyai bilik kosong akan disenaraikan. Anda dapat menapis senarai ini kepada hotel yang diingini, dari hotel 5 bintang kepada homestay dan lain-lain lagi.

 Halaman terkini di Ensiklopedia Tim Nikmati diskaun 10% dari Kadar Terbaik Sedia Ada (BAR) di The Haven Resort Hotel Ipoh!Terima kasih atas lawatan anda ke ensiklopedia kembara saya. Sejak saya mula menulisnya pada tahun 2003, ia telah menjadi ensiklopedia karya saya sendiri. Nama saya , juga digelar Tim. Saya penulis laman web sepenuh masa. Saya menulis laman untuk mengumpul segala maklumat yang saya kenali. Untuk mengenali saya dengan lebih dekat, layari ke laman peribadi saya, www.timothytye.com Sejak 2007, saya tidak lagi keluar bekerja agar dapat menumpukan sepenuh masa untuk menulis laman web saya. Saya menerangkan gaya hidup saya dalam laman saya bernama Happy Jobless Guy.

Untuk berhubung dengan saya, sila isikan borang berhubung. Terima kasih, dan jangan lupa ikut saya dekat Facebook!

Copyright © 2003-2017 Timothy Tye. Hak Cipta Terpelihara.